Vytisknout
Seriály
Zobrazení: 19325
Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

2_gen_vedeni_beh SERIÁL  Článkem v půlce pracovního týdne, na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com, bychom rádi našim čtenářům nabídli čtyřdílný seriál trenéra Jiří Formánka, který se zaměřil na nácvik jednoduché předzápasové střelby.

Cílem celého seriálu je nabídnout trenérům inspiraci při zařazování střeleckých cvičení, které mají za cíl především zvednout sebevědomí hráčům a zvyknout si, "osahat si" hrací plochu a zvyknout si naní.

Cvičení zařazujeme nbuď do předzápasového tréninku nebo až do předzápasového rozcvičení před vlastním utkáním.

Průpravné cvičení: Předzápasová střelba (1.část)
Cvičení zařazujeme do průpravné nebo hlavní části předzápasové tréninkové jednotky, případně do předzápasového rozcvičení. Nejdůležitější je převzetí míče v prostoru před pokutovým územím a následné zakončení.

 

 

Průpravné cvičení: Předzápasová střelba (2.část)
Před zakončením požadujeme od trojice hráčů jednoduchou kombinaci, výběr místa před finální přihrávkou a převzetí míče v prostoru před pokutovým územím. Cvičení narozdíl od prvního dílu se zaměřuje na střelbu z větší vzdálenosti.

 

Průpravné cvičení: Předzápasová střelba (3.část)
Cílem průpravného cvičení je, aby hráči získali jistotu při střelbě a zakončení před nadcházejícím mistrovským utkáním. Před zakončením požadujeme od trojice hráčů jednoduchou kombinaci, výběr místa před finální přihrávkou a převzetí míče v prostoru před pokutovým územím.

 

Průpravné cvičení: Předzápasová střelba (4.část)
Před zakončením požadujeme od dvojice hráčů jednoduchou kombinaci s naražením, výběr místa před finální přihrávkou a převzetí míče v prostoru před pokutovým územím a vlastní zakončení. Cvičení je určeno pro žákovské a dorostenecké kategorie a dospělé.