Shořeli jsme na neproměňování šancí. Časté výtky trenérů na neschopnost hráčů proměnit v utkání i ty nejvyloženější šance často mají příčinu již ve výběru tréninkových cvičení zaměřených na střelbu a zakončení. Jaké cvičení zařazujete do tréninku vy? 

Tři cvičení seriálu s názvem Dva proti brankáři - finální zakončení jsou příkladem, kdy cvičení které má jasný cíl a následný efekt v utkáních je možné organizovat i s malým počtem hráčů. Pro tréninkové cvičení na nácvik zakončení postačuje šest hráčů do pole a dva brankáři.

Dva proti brankáři - finální zakončení

První část seriálu se zaměřuje na nácvik náběhu do pokutového území, správný výběr místa, načasování náběhu a vlastní zakončení po přihrávce ze strany. Po hráčích, kteří dávají finální přihrávku požadujeme adresné centry na nabíhající hráče.  

 

 

Dva proti brankáři - finální zakončení (2.část)

Cílem druhého dílu seriálu je nácvik náběhu do pokutového území, správný výběr místa, načasování náběhu a vlastní zakončení po přihrávce ze strany. Po hráčích, kteří dávají finální přihrávku požadujeme adresné přihrávky, kterým předchází jendoduché naražení v křídelním prostoru s jedním ze zakončujících hráčů.  

 

Dva proti brankáři - finální zakončení (3.část)

V třetí části seriálu po hráčích, kteří dávají finální přihrávku požadujeme adresné přihrávky, kterým předchází jednoduché naražení v křídelním prostoru s jedním ze zakončujících hráčů. Jednoduchému naražení předchází výměna útočících hráčů.

 

TIP REDAKCE