Vytisknout
Zobrazení: 7452

V žádném případě si nemyslíme, že správnou cestou českých a slovenských trenérů mládeže je, aby slepě kopírovali tréninkový proces profesionálních klubů z Bundesligy jako jsou FC Bayern Mnichov, FC Schalke O4 nebo Hertha BSC. Přesto bychom našim čtenářům portálu www.trenink.com rádi nabídli inspiraci v podobě tréninkových cvičení her a cvičení, případně nácviku herních a taktických situací, které je možné upravit s ohledem na konkrétní podmínky u týmu, se kterým pracujete.

Tréninková cvičení používaná v zahraničních klubech hrajícíh Ligu mistrů nebo Evropskou ligu, ať už mládežnických týmů, v mládežnických akademiích, juniorek nebo "A" týmů, se nijak zásadně neliší od těch, která se běžně používají v České nebo Slovenské republice. 

Při přípravě tréninku je vždy třeba sledovat cíl, proč cvičení do tréninku zařazujete. V čem by mělo být pro hráče nebo celý tým přínosem, případně jaká rizika sebou cvičení přináší. Obecně platí, že je třeba dbát na technickou stránku provedení, maximální možnou rychlost a preciznost provedení.

       

 

    FC Bayern Mnichov 

 
 

    Hertha BSC 

 

 

    FC Schalke 04 

 

 

    RB Lipsko

 

 

 
 

     1. FSV Mainz 05

 

 

Jak se trénuje v Premier league?

 

 TIP REDAKCE