Vytisknout
Tréninkové pomůcky
Tréninkové pomůcky
Zobrazení: 6683

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Tréninková posilovací pomůcka Koordinační podložka s pěti otvory má v anglickém originálu název Dot and Spot Movement Mat. Jedná se o realativně novou tréninkovou pomůcku, která je postavena na starém principu skákacího panáka.  

Přesto se v redakci portálu www.trenink.com domníváme jedná o tréninkovou koordinační pomůcku, která by neměla uniknout pozornosti trenérů. Pomůckuje možné zařadit jako součást kruhového nebo individuálního tréninku fotbalistů.

Koordinační pomůcka je primárně určena pro mládežnické týmy. Je možné ji zařadit do fotbalovém tréninku, ale také v dalších kolektivních a individuálních sportech.

Co to je Koordinační podložka s pěti otvory?

Vlastní název koordinační pomůcky popisuje podobu její podobu, která při prvním pohledu vzdáleně připomíná rozložení skákacího panáka. Současně se jedná o tréninkovou pomůcku, která má jedinečné předpoklady k rozvoji obratnostních a koordinačně rychlostních schopností hráčů.

Jedná se o podložku vyrobenou z vysoce odolné protiskluzové recyklované pryže o rozměrech 91 x 121 centimetrů. Podložka je 0,6 centimetrů tlustá. V podložce je vyřezáno pět otvorů, které jsou na podložce pravidelně rozmístěny. Dva na každé straně, jeden uprostřed. Jeden otvor má v průměru 23 centimetrů.



 

Jak se Koordinační podložka s pěti otvory používá?

Použití této koordinační pomůcky je velmi jednoduché. Velice snadno se s ní manipuluje, je lehká a snadno se vzhledem ke své tloušťce při srolování skladuje.

Při použití v tréninku stačí pomůcku dopravit na místo tréninku a umístit ji na rovnou, stabilní plochu. V případě, že by plocha nebyla rovná, tak při velkých nerovnostech může, přes použitý odolný materiál, hrozit poškození podložky.

K čemu Koordinační podložka s pěti otvory slouží?

Koordinační podložka s pěti otvory slouží je určena pro různé druhy cvičení pro rozvoj obratnosti, rychlostní cvičení akoordinaci pohybu dolních končetin.

Výrobce dodává tréninkvou pomůcku včetně DVD, které obsahuje některá z doporučených cvičení.

Závěr

Koordinační podložka s pěti otvory je možnou alternativou jak rozvíjet koordinační a obratnostní schopnosti. Ideální je pro individuální trénink mládežnických hráčů a jako pomůcka, kterou mohou hráči použít mimo tréninkový proces, podobně jako Team-Mate.

Nevýhodou Koordinační podložky s pěti otvory je možnost jeho zakoupení v zahraničí a jeho relativně velká cena, řádově 1500 Kč.