Vytisknout
Vzdělávání trenérů
Zobrazení: 4443
Fotbalisty a fotbalistky všech věkových kategorií i výkonnostních úrovní čeká v následujících týdnech pečlivě připravené a do detailu naplánované zimní přípravné období.
 
Zimní přípravné období jsme na těchto stránkách podrobně rozebírali v článcích Jak naplánovat zimní přípravu a nebo také Zimní příprava trochu jinak. V průběhu loňského ledna jsme naše čtenáře upozornili na některá zajímavá cvičení.
 
V případě, že máte naplánováno zimnísou soustředění, tak upozorňujeme na článek Jak a kdy zorganizovat soustředění? ve kterém naleznete spoustu zajímavých tipů a informací.
 
Pokud máte ve svém týmu problém s motivací hráčů během zimní přípravy, která je některými hráči vnímána jako nutné zlo, tak doporučujeme k přečtení článek Motivace hráčů a zimní příprava.
 
Cvičení roku 2014 vhodná k zařazení do zímního přípravného období:
 
Herní cvičení: Brazilský presink 2:2
Cílem herního cvičení je naučit hráče držící míč prosadit se proti napadajícím hríčům, které se pokouší vytvořit presinkovou situaci v prostoru před a uvnitř pokutového území. Při případném zisku míče napadajícími hráči se pak napadající hráči okamžitě pokouší o finální přihrávku, protiútok a zakončení do druhé branky.
 
Herní cvičení: Brazilský presink 3:3
Cílem herního cvičení je naučit hráče držící míč prosadit se proti napadajícím hríčům,, které se pokouší vytvořit presinkovou situaci v prostoru pokutového území. Při zisku míče napadajícími hráči se pak napadající hráči okamžitě pokouší o finální přihrávku a zakončení do druhé branky.
 
Kondiční trénink: Skotské běhy s míčem (2.část)
Cílem herně-kondičního cvičení je zvýšit specifickou formou kondici týmu vše na hrací ploše a s použitím specických prostředků (vedení míče, přihrávky) a fotbalového míče. Do cvičení jsou zapojeni všichni hráči týmu, zatížení je rovnoměrně rozloženo, zatížení je střídavé, podobně jako v utkání.
 
Kondiční trénink: Skotské běhy s míčem (3.část)
Cílem herně-kondičního cvičení je zvýšit specifickou formou kondici týmu vše na hrací ploše a s použitím specických prostředků (vedení míče, přihrávky) a fotbalového míče. Do cvičení jsou zapojeni všichni hráči týmu, zatížení je rovnoměrně rozloženo, zatížení je střídavé, podobně jako v utkání. Dochází k opakovanému zatížení s míčem, bez míče a odpočinku.