Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

2_gen_souboj_1_1 SERIÁL  Středečním příspěvkem na stránkách trenérského portálu fotbalových trenérů www.trenink.com bychom rádi našim čtenářům připomněli třídílný seriál trenéra Jiřího Formánka, který se zaměřil na startovní rychlost a orientaci hráčů v prostoru.

Cílem trojice cvičení s názvem Startovní rychlost - 4 barvy kuželů je rozvoj startovní a reakční rychlosti. Snahou je zlepšit u hráčů orientaci na malém prostoru, orientovat se ve sprinterském souboj s protihráčem.

Cvičení zařazujeme na začátek hlavní části tréninkové jendotky. Kondiční cvičení fyzicky i mentálně zvládnou hráči od věkové kategorie mladších žáků. 

 
Cvičení je velice jednoduché, zvládnou ho i hráči přípravky, kteří samozřejmě s orientací v prostoru budou mít větší problémy. Cvičení dává příležitost zpestřit trénink startovní rychlosti kombinovaný s dobrou orientací v prostoru. 

Kondiční cvičení: Startovní rychlost - 4 barvy kuželů (2.část)
V případě tohoto kondičního cvičení, které je velmi náročné, je třeba dodržovat poměr intervalu zatížení a odpočinku odpovídající tréninku startovní rychlosti.

Kondiční cvičení: Startovní rychlost - 4 barvy kuželů (3.část)
Cílem je zlepšit startovní a reakční rychlosti zlepšit u hráčů orientaci na malém prostoru, nenechat se rozptýlit přítomnosti soupeře. hráči si musí vypěstovat schopnost rychle se rozhodnout pro nejefektivnější (nejkratší) řešení.