Trenérsko-metodický úsek (TMÚ) Fotbalové asociace České republiky (FAČR) pořádá ve spoulpráci s Fakultou Tělesné výchovy Univerzity Karlovy kurz kondičního trenéra. Obsahem studia bude detailní rozvoj všech kondičních schopností s vybranými odborníky.
 
Rozsah studia čítá celkem 180 hodin teoretické a praktické výuky, která začne pravděpodobně v květnu 2014 a ukončení je předpokládáno zhruba v květnu 2015. Předpokládáno je cca 5-6 výukových bloků.
 
Kurzu se mohou zúčastnit zájemci, kteří vlastní platnou licenci UEFA B a vyšší, přičemž trenéři s licencí UEFA B budou přijímáni po úspěšném absolvování testu vědomostí. Trenéři s vyšší licencí budou přijímáni přednostně.
Kurz je kapacitně omezen na 25 účastníků, místem konání kurzu je Praha. Organizační vedoucím kurzu je Pavel Frýbort.
 
Cena kurzu se bude pohybovat na úrovni 15.000 - 20.000,- Kč, co závisí na konečném počtu zájemců.
 
Absolventům bude vydána licence Kondiční trenér FAČR, s významem pro soutěže FAČR. Licence bude velmi pravděpodobně po ověření kvality kursu UEFA, převedena na UEFA licenci, což znamená mezinárodní platnost.
 
V případě Vašeho zájmu o kurz zašlete do 5. 3. 2014 vyplněnou přihlášku na adresu TMÚ FAČR, Diskařská 2431/4, Praha 6 – Břevnov, 169 00, případně  emailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
 
Podrobnější informace budou zájemcům zaslány po evidenci přihlášek.