REDAKCE  Co přinesl týden na přelomu února a března na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Obdobně jako minulý týden v sobotu najdete na tomto místě přehled článků, cvičení a video ukázek, které byste určitě neměli přehlédnout.
 
První březnový týden jsme pro čtenáře připravili cvičení zaměřené na výběr místa při kombinaci s opakovaným naražením, aktuální cvičení z tréninkového procesu FC Bayern Mnichov, druhou část seriálu věnovanému postupnému útoku, cvičení pro průpravnou část pro čtveřici hráčů a páteční cvičení na nácvik střídání rytmu a rychlosti hry.
 
Cílem průpravného cvičení je nácvik kombinace hráčů s omezeným počtem doteků při variabilním řešení. Cvičení svou univrzálností vytváří příležitosti pro celou řadu možností řešení. Po hráčích požadujme předvídavost, změnu rytmu hry a střídání krátkých a dlouhých přihrávek. Hráči se takto učí měnit rytmus hry.
 
Po hráčích požadujme kreativitu a předvídavost. Obě dvě cvičení rozvíjí jendodotekovou kombinaci pomocí přihrávek na krátkou a střední vzdálenost s výběrem místa po odehrání míče a pohybem bez míče. 
 
 
FC Bayern Mnichov: Zakončení po chytré kombinaci (1.část)
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče zakončit akci středem hrací plochy, po chytré, jednodotekové kombinaci středem hrací plochy, do které je zapojena čtveřice hráčů. Hráči se postupně zapojí do kombinace ve všech čtyřech rolích.    
Střelecké cvičení Zakončení po chytré kombinaci zařadil trenér Pep Guardiola do tréninkového procesu FC Bayern Mnichov na začátku ledna 2016, v průběhu zimního přípravného kempu, který proběhl v Kataru v Doha.
 
 
Kombinace zpět středem (2.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik zpětné, přípravné kombinace trojice hráčů. Před individuálním zakončením středem pole zakončující hráč přijímá finální, kolmou přihrávku z hloubky pole. Míč si navádí do výhodné střelecké pozice, mimo osu hřiště.  
 
 
Dve dvojice vo štvorci (1.časť)
Cvičení určené pro úvodní a průpravnou část tréninkové jednotky se zaměřením na přihrávky na krátkou vzdálenost, pohyb a výběr místa. Cvičení je určeno pro čtveřici hráčů.
 
 
Jednodoteková kombinace v pětiúhelníku (2.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik kombinace pětice hráčů pomocí jednodotekové kombinace na malém prostoru s využitím narážeček a uvolnění se do volného prostoru. Po hráčích požadujeme správné načasování přihrávek, spolupráci při kombinaci a komunikaci.