REDAKCE  Co přinesl uplynulý týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Stejně jako minulý týden v sobotu najdete na tomto místě přehled článků, cvičení a video ukázek, které byste neměli přehlédnout.
 
Poslední únorový týden jsme pro čtenáře připravili cvičení na schopnost přijmutí míče před pokutovým územím a zakončneí akce, třetí díl oblíbeného seriálu přihrávky ve trojici, zcela nový seriál z prostředí mládežnické akademii FC Liverpool a druhý díl kombinačního cvičení od Petera Minárika.
 
Cílem cvičení je naučit hráče rozhodnout, podle toho v jakém postavení jsou obránci a jakým způsobem hráč přijme přihrávku od spoluhráče, jak útočník zakončí akci. Hráč buď pokračuje ve svém pohybu a dostává se mimo osu hřiště kde zakončuje nebo míč přijme, zasekne a otáčí se do protipohybu a zakončuje ze středu pole.
 
Cvičení je možné variabilně upravit, například oběhnutím met nebo nepravidelným střídáním met, které se obíhají.
 
 
Přihrávky ve trojici (3.část)
Cvičení v sobě kombinuje nácvik dlouhých přihrávek a jejich načasování, pohybu hráčů bez míče a opakovaných narážeček na malém prostoru. Cvičení je vhodné i pro individuální trénink trojice hráčů.
 
Navíc může sloužit jako příprava hráčů na zatížení v tréninku. Po hráčích požadujeme správné technické provedení.    
 
 
Trojúhelníková střelba (1.část)
Cílem průpravného střeleckého cvičení je naučit hráče zapojit se do  jednodotekové kombinace, která předchází finálnímu naražení před zakončením. Hráč zakončuje po přijmutí míče navádí míč do výhodné střelecké pozice a akci zakončuje střelbou.  
 
 
Kombinácia v tvare Y s dvoma loptami (2.časť)
Cvičení se věnuje nácviku kombinace s více míči, po hráčích požadujeme jednoduchou kombinaci na jeden dotek, dobré načasování přihrávek a uvolnění se do prostoru.