K čtyřdílnému seriálu jeho autor řekl: "Schopnost týmu překonat obranu soupeře překvapivou průnikovou přihrávkou ze středu pole doplněnou o koordinované náběhy útočníků a hráčů z hloubky pole svědčí o dobrých předpokladech uspět v utkání."
 
Seriál navazuje na čtyři cvičení nazvané Jak překonat obranu soupeře středem?, které byly inspirovány hrou FC Barcelona za působení trenérů Guardioly a Vilanovy.
 
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče překonat obranu soupeře překvapivou průnikovou přihrávkou na útočné polovině soupeře. Snahou hráčů v průběhu tohoto cvičení je uvolnit pro půrnikovou přihrávku jednoho z útočníků, který následně řeší situaci 1:1 na brankáře.
 
Cílem druhého dílu seriálu je naučit hráče překonat obranu soupeře průnikovou přihrávkou z útočné poloviny. Trojice hráčů jednoduchou kombinací uvolňuje hráče nabíhajícího zhloubky pole. Nabíhající hráč řeší individuální herní situaci 1:1 proti brankáři.
 
Třetí díl seriálu se zaměřuje na průnikovou přihrávku z hloubky pole, která je určena pro útočníka, který si nabíhá po úrovni ofsajdového postavení. Průnikové přihrávce předchází jednoduchá kombinace ve středu pole do které je zapojen druhý z útočníků.   
 
Snahou hráčů v průběhu posledního cvičení seriálu je se uvolnit pro průnikovou přihrávku jednoho ze záložníků, který následně řeší situaci 1:1 na brankáře. Toto cvičení je zaměřeno na náběh středních záložníků z hloubky pole, kteří jsou předtím zapojeni do kombinace.