REDAKCE  Co přinesl první listopadový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Sparta, přes rozsáhlou marodku, porazila v Evropské lize izraelskou Hapoel Be'er Sheva a má nakročeno k postupu do jarních bodů. Jihlava si připsala první ligovou výhru, když porazila Mladou Boleslav.
 
První cvičení týdne bylo zaměřeno na rozcvičení, kdy přihrávky šly po diagonále herního prostoru, v úterý jsme pokračovali v seriálu cvičení inspirovaných v mládežnické akademii FC Barcelona a poslední cvičení týdne se zaměřilo na výběr místa před zakončením od hrotového útočníka.
 
Cílem cvičení je nácvik sledu několika přihrávek, naražení a náběhu do voleného prostoru po diagonálě herního prostoru. Hráči přihrávky na krátkou i střední vzdálenost provádí prvním dotykem, závěrečnému intenzivnímu vedení míče předchází přijmutí míče po narážečce. 
 
Cvičení zvládnou hráči mladších a starších žáků.  
 
 
FC Barcelona: Kombinace v okolí pokutového území (5.část)
Cílem cvičení je nácvik kombinace v okolí pokutového území mezi trojicí hráčů a zakončení akce z prostoru pokutového území, v této variantě cvičení jde finální přihrávka proti noze zakončujícího hráče, který se předtím zapojil do přípravné kombinace. Hráči se postupně střídají na všech pozicích.
 
Celý seriál je inspirován tréninkovým procesem týmů FC Barcelona z mládežnické akademie La Masia.
 
 
Přihrávka do prostoru pro útočníka
Cílem cvičení je naučit středové hráče zahrát takovou přihrávku do volného prostoru, aby útočník s dobrým a načasovaným náběhem mohl přijmout míč a zakončit akci po kolmé přihrávce ze středu pole. Cvičení je organizováno proudovou metodou, hráči se postupně vystřídají na všech pozicích.   
 
Cvičení je určeno pro skupinový trénink, určený ofenzivním hráčům, který se zaměřuje na zahrání finální přihrávky, kterému předchází uvolnění  a náběh do volného prostoru od hrotového útočníka.