Zamysleli jste se někdy nad tím, v jaké oblasti momentálně zaostávají naši fotbalisté za těmi evropskými nebo dokonce světovými a proč tomu tak je? Drtivá většina fotbalových expertů se shodne na tom, že hlavním rozdílem je práce s míčem a jeho ovládání. Rozhodujícím faktorem technické vyspělosti nejlepších hráčů je první dotek. 

První dotek totiž rozhoduje především v momentě, kdy hráč míč přijímá a zpracovává, to vše se obvykle děje pod velkým časovým a prostorovým tlakem. Cílem hráče je dostat míč do ideální pozice, kterou si konkrétní herní situace vyžaduje. 

Stejně tak jako dnešní moderní doba prochází neustálými inovacemi a technologiemi, tak i fotbal se od dob Pelého nebo Maradony změnil.  

Fotbal se neustále vyvíjí a na hráče jsou a nadále budou kladeny větší a větší nároky. 

 

 

Perfektní první dotek s míčem pomáhá fotbalistovi být o krok a myšlenku před soupeřem a současně mu umožňuje efektivně využít výhodu možnosti rozhodout se, který krok bude následovat. Zda se rozhodne pro přihrávky, vedení míče nebo kličku a to přestože je po tlakem protihráčů.

Pokud hráč neprovede správně první dotek, tak se dostává pod časoprostorový tlak, který protihráči presinkovými situacemi vytvářejí. 

Kvalita v rychlosti práce s míčem, při jeho přijmutí, ovládání a přihrávání je alfou a omegou fotbalu na té nejvyšší top úrovni. Právě v těchto situacích, kde rozhodují detaily je proces ideálního zpracování a odehrání míče klíčem k úspěchu. 

Zcela novou a inovativní tréninkovou pomůckou je odrazová rampa, kterou nabízí portál prvni-dotek.cz a  která slouží k nácviku přijmutí a zpracování míče.