SERIÁL   3D ANIMACE  Čtyři části seriálu s názvem Narážečka za narážečkou u hráčů rozvíjí jednu ze základních herních dovedností, kterou je naražení míče se stojícím spoluhráčem. V průběhu cvičení dbáme na správné načasování a dobré technické provedení, podobně jako v cvičení Přihrávka na třetího v kruhu.
 
Cvičení je možné zařadit do první poloviny tréninku, buď do úvodní nebo do průpravné části. Cvičení je určeno pro mládežnické věkové kategorie od mladších žáků.
 
Cílem cvičení je naučit hráče opakovaně provádět naražení míče na krátkou i dlouhou vzdálenost. Hráči si v cvičení vyzkouší roli nahrávajícího, který si pohybem říká o naražení, tak i narážejícího, který je během cvičení bez pohybu.  
 
 
Narážečka za narážečkou (2.část)
Hráči v cvičení opakovaně provádí naražení míče na krátkou i dlouhou vzdálenost, které je proloženo krátkým, energickým vedením míče. Hráči si v cvičení vyzkouší roli nahrávajícího, který si pohybem říká o naražení, ovládání miče tak i roli narážejícího, který je během cvičení bez pohybu.
 
V cvičení hráč vedle naražení míč krátce vyvádí na opačnou stranu a přenáší hru.
 
 
 
Narážečka za narážečkou (3.část)
V třetím cvičení se hráči učí opakovaně provádět naražení míče na krátkou i dlouhou vzdálenost, spolu se správným načasováním finální přihrávky. Hráči si v průběhu cvičení vyzkouší roli nahrávajícího, který si pohybem říká o naražení, ovládání miče tak i roli narážejícího.
 
V cvičení po dlouhé přihrávce následuje naražení míče na třetího hráče a následně pak přihrávka na rozehrávajícícho hráče.  
 
Narážečka za narážečkou (4.část)
Cílem cvičení je naučit hráče opakovaně provádět naražení míče na krátkou i dlouhou vzdálenost. Hráči musí přihrávky správně načasovat, přihrát na třetího hráče a v případě nutnosti si míč krátce, dynamicky vést. Hráči si během cvičení vyzkouší roli nahrávajícího, který si pohybem říká o naražení, ovládání miče tak i roli narážejícího, který je během cvičení bez pohybu.  
 
 
 TIP REDAKCE