SERIÁL   3D ANIMACE  "Schopnost hráčů bezpečně a efektivně ovládat míč na malém prostoru je důležitým předpokladem ke zvládání složitých herních situací," říká o seriálu s názvem Práce s míčem v trojúhelníku autor jednotlivých cvičení trenér Jiří Formánek
 
Podobně jako v seriálu Narážečka za narážečkou, tak k v dnešním seriálu článků je cílem rozvinout u hráčů obratnost a koordinaci při práci s míčem, které předchází výběr místa, přijmutí míče a poté následuje přesná přízemní přihrávka.
 
Práce s míčem v trojúhelníku (1.část)
Cílem první části individuálního cvičení určeného pro tři hráče je zlepšit u hráčů ovládání míče. Před vlastním ovládáním míče si hráč nabíhá do volného prostoru a přijímá míč, následuje intetizvní vedení míče a poté přízemní přihrávka na spoluhráče.
 
 
Práce s míčem v trojúhelníku (2.část)
V individuálním cvičení se zaměřujeme na schopnost hráčů ovládat míč na malém prostoru, při častých změnách směru. Hráč si v průběhu cvičení nabíhá do volného prostoru, přijímá míč a naráží si ho, následuje koordinačně náročná činnost s míčem a poté přízemní přihrávka na spoluhráče. 
 
Práce s míčem v trojúhelníku (3.část)
Cílem cvičení je zlepšit u hráčů vedení míče a schopnost ovládat míč na malém prostoru, to vše při častých změnách směru. Před vlastním ovládáním míče si hráč nabíhá do volného prostoru, přijímá míč a vyvede ho se změnou směru, naráží si ho a poté přichází na řadu dlouhá přízemní přihrávka na spoluhráče.
 
Práce s míčem v trojúhelníku (4.část)
Večtvrté části seriálu je cílem zlepšit u hráčů schopnost vést a ovládat míč na malém prostoru, navíc s prováděním častých změn směru běhu. Před vedením míče si hráč naráží po dlouhé přihrávce, uvolňuje se do volného prostoru a přijímá míč. V závěru cvičení přichází na řadu dlouhá přízemní přihrávka na spoluhráče a pohyb za míčem.
 
 
 TIP REDAKCE 
Načasování a pohyb na jeden dotek (5 cvičení)