SERIÁL  "Prosadit se přízemní kombinací ve středu hrací plochy a zakončit akci vstřelením branky patří k silným stránkám většiny top evropských klubů, které nespoléhají na rychlý protiútok, ale naopak na získání herní převahy pomocí držení míče," říká autor třídílného seriálu s názvem Kombinace záložníků se zakončením.
 
Ve všech a variantách cvičení je cílem přípravné kombinace vytvořit prostor pro zahrání finální přízemní přihrávky pro zakončujícího hráče do prostoru těsně před nebo dovnitř pokutového území. 
 
 
V prvním díle seriálu se zakončením je zakončení až výsledkem kombinace a spolupráce záložníku, kteří útočníkovi pomocí opakovaných naražení připravují výhodnou střeleckou pozici pro zakončení. 
 
Cílem prvního dílu seriálu je nácvik kombinace záložníků a útočníků a příprava vytvoření střelecké pozice pro útočníka, který dostává finální přihrávku do prostoru pokutového území, kde akci zakončuje střelbou. Při cvičení dbáme především na správné technické provedení a spolupráci hráčů.
 
 
Kombinace záložníků se zakončením (2. část)
Cílem druhé části seriálu je příprava a vytvoření střelecké pozice pro útočníka, který dostává finální přihrávku do prostoru těsně před pokutové území, následně akci zakončuje střelbou. 
 
 
Kombinace záložníků se zakončením (3. část)
V třetí části seriálu, která organizačně navazuje na druhý díl, se do kombinace dvakrát zapojuje hrotový útočník a akci zakončuje záložník ze středu pole. 
 
Cílem cvičení je naučit hráče připravit pomocí kombinace střeleckou pozici pro záložníka, který dostává finální přihrávku od útočníka, aby si míč navedl do pozice vhodné pro zakončení.
 
 
 TIP REDAKCE 
Souboj 1:1 v trojúhelníku (1.část)