SERIÁL  Všechny díly seriálu s názvem Střelecké cvičení do trychtýře jsou inspirovány tréninkovým cvičením anglického týmu Blackburn Rovers. Cvičení je vhodné pro všechny věkové kategorie, bez ohledu na výkonnostní úroveň a lze ho modifikovat dle prostoru, který má trenér s týmem k dispozici.
 
Cílem cvičení je naučit hráče správně načasovat náběh při kombinaci ve středu pole a připravit si prostor pro zakončení středem hrací plochy.
 
Cílem úvodního střeleckého cvičení je naučit hráče připravit si střeleckou pozici pro zakončení po přízemní kombinaci střeledem pole, s velkým a opakovaným počtem naražení se spoluhráči. Cílem je zakončení ze střední vzdálenosti.
 
Střelecké cvičení do trychtýře (2.část)
Cílem druhé části seriálu je naučit hráče připravit si střeleckou pozici pro azkončení po přízemní kombinaci střeledem pole, s opakovaným naražením se spoluhráči a průnikovou přihrávkou. Cílem je zakončení ze střední vzdálenosti po převzetí míče zády k brance.
 
Střelecké cvičení do trychtýře (3.část)
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče zakončit přízemní kombinaci, která je směřována do doprostřed hrací plochy. Hráči musí správně načasovat náběhy, přesně přihrát po předchozím vedení míče a zakončit z výhodné střelecké pozice s tím, že zakončující hráč si míč do zakončení navádí.