Stejně jako každý rok, tak ani tentokrát nevím zda v okamžiku, kdy čtete tento článek, stále na silvestrovskou půlnoc čekáte nebo půlnoc už odbila a rok s číslovkou 2019 je minulostí a zmizel v propadlišti dějin. V roce 2020 se můžeme těšit na účast fotbalové reprezentace na Mistrovství Evropy ve fotbale, kde se v základní skupině utkání s Anglií, Chorvatskem a vítězem Ligy národů skupiny C. Přes kvalitní vystoupení Slavie v základní skupiny Ligy mistrů po delší době nemá náš fotbal zastoupení v jarní části pohárových soutěží.

Fotbalový trenérský portál www.trenink.com i v roce 2019 přinesl celou řadu novinek. Vedle stabilizace výkonu stránek při navyšujícím se počtu čtenářů jsme se zaměřili na rozšiřování obsahu portálu, třeba projektem Natoč to!, v rámci kterého mohou čtenáři portálu natočit cvičení na svém tréninku.  


Velice aktivní jsme na sociálních sítích. Na Facebooku máme téměř 10.000 fanoušků, YouTube kanál se pomalu blíží 4.000 odběratelů. Nově vytváříme komunitu čtenářů na Twitteru a Instagramu.  

Před Vánoci jsme napsali dopis Ježíškovi a pod stromečkem jsem si přáli podporu od svých čtenářů v podobě sdílení a komentování příspěvků na sociálních sítích. Bez podpory našich čtenářů v podobě sdílení článků a cvičení na sociálních sítí se v dnešní době i kvalitní obsah nedostane mezi čtenáře, který se o problematiku zajímají. Podpořte portál www.trenink.com a nebojte se komentovat a sdílet.  

Předloni velký ohlas zaznamenal článek Pravidla a omezení pro hry a cvičení, který byl určen pro všechny trenéry mládeže. V letošním roce jsme přinesli novinku v podobě výběrových článků Jak se trénuje v Premier league? a Jak se trénuje v Bundeslize?  

 

 

Na četné žádosti našich čtenářů jsme uveřejnili dva články zaměřené na individuální tréninkové programy jednotlivců před startem letní nebo zimní přípravy Jak se připravit na sezónu? Plán na 14 dní! a Blíží se letní příprava? Intenzivní individuál na týden! Budeme v nich pokračovat i v roce 2020. Velký zájem byl i o vzorový jídelníček pro fotbalové soustředění.

V neposlední řadě jsme se věnovali i teorii s praktickým ukázkami, tentokrát především v oblasti kliček a obcházení protihráčů. Články Jak trénovat fotbalové kličky? nebo Rady a tipy pro poločasovou přestávku mohou čtenáře inspirovat pro vedení tréninku v dalším roce.

Doufáme, že všichni naši čtenáři najdou v příštím roce na našich stránkách především inspiraci pro svoji další nelehkou trenérskou práci, která se ne vždy dostane takové docenění, jaké by si zasloužila. 
 
Pokud máte chuť a chcete se podílet na rozvoji portálu fotbalových trenérů, tak se k nám přidejte. Stejně tak budeme rádi, pokud nás odměníte a splníte nám naše přání, která jsme si napsali k Ježíškovi.
 
Ať už jsou vaše očekávaní jakákoliv, přeji jménem celé redakce šťastny nový rok 2020 a doufáme, že portálu www.trenink.com v příštím roce zůstanete věrni a pomůžete nám šířit inspiraci i dalším trenérům.

 

TIP REDAKCE