Image Již podruhé se máte možnost setkat s článkem v nově vytvořené kategorii s názvem Informace -> Redakční rubrika, který bude pravidelně vycházet každou neděli.

Obsahem článku budou informace z redakce, přehled článků a komentářů za minulý týden, výsledky probíhajících nebo ukončených anket, technické novinky na na stránkách trenink.com a třeba i s nabídkami na účast na turnajích, nabídkami na uspořádání soustředění nebo slevami a výhodami pro registrované čtenáře tohoto portálu.

Každou neděli také budou zveřejňována nejúspěšnější články, kterou budou redakcí převedeny do formátu PDF dokumentu čitelného například v Adobe Readeru a budou ke stažení v sekci download. O to, které z článků chcete převést do tohto formátu si můžete napsat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Download - PDF dokumenty

Do sekce Download do oddělení Archiv cvičení přibyl nový PDF dokument, tentokrát se jedná o článek Václava Mrázka z podzimu minulého roku, který popisuje herní cvičení Hra s rychlým přechodem do útoku.

Rozhovory

Kmail Turoň na základě výsledků předcházející ankety připravuje rozhovory s mládežnickými trenéry a pokud máte nějaké otázky na které chcete znát odpovědi nebo třeba dotazy na tréninkový proces v různých mládežnických kategoriích, tak je během následujících 14 dní zasílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Přehled článků

Monika Poláková úspěšně přežila nedělní symbolické upalování čarodějnic a a v pondělí publikovala svůj článek s názvem Kruhový trénink: Stanoviště (5) + (6) obsahující dvě cvičení, která lze zařadit do herně-kondičního kruhového tréninku.

Jiří Formánek pokračoval v úterním dopoledním článku v sérii článků zaměřených na nácvik přihrávání, výměny a výběru místa, součinnosti a spolupráce více hráčů třetí variantou seriálu Přihrávkový kompas. Ve čtvrtek odpoledne jste si mohli přečíst recenzi na knihu s názvem Trénink pod kontrolou, který je věnována především metodice tréninku vytrvalosti a která byla přeložena z německého originálu. V pátek dopoledne vyšla třetí část ze série herních cvičení Útočná kombinace - křídelní prostory (3.část).

Josef Vrážel v úterním odpoledním článku pokračoval ve svém seriálu věnovaném problematice tréninku rychlosti šestým dílem, který k předchozím pěti teoretickým částem přidává praktické příklady.

Vladan Pražák ve středu dopoledne navázal na své předchozí články a publikoval průpravné cvičení s názvem Kombinace, křídelní výpad a zakončení, zaměřené na kombinaci ve středu pole, uvolnění křídelního prostoru a následné zakončení.

Ladislav Šurek během středečního odpoledne pokračoval druhým dílem svého nového seriálu na stránkách trenink.com věnovaného problematice rozcvičení z hlediska fyzilogického a psychologického.

Svatopluk Chrobák - po dvou cvičeních zaměřených na střelbu - ve čtvrtek dopoledne publikoval článek Vedení míče - čtverec v kruhu zaměřený na základní práci s míčem, jeho vedení a správnou orientaci v prostoru. V sobotním cvičení Obranné postavení a poziční hra (1.část) je prvním dílem seriálu věnovaného obranným postavením hráčům a jejich poziční hře.

Kamil Turoň si na páteční odpoledne připravil průpravné cvičení zaměřené na střelbu, které získal přímo od Hanse Meyera při návštěvě 1.FC Norimberk.

Anketa

Na stránkách trenink.com téměř čtrnáct dní probíhala anketa ve která byla položena otázka: Má redakce některé úspěšné články převádět do souborů pdf a zařazovat je do sekce download? , celkem se hlasování zúčastnilo 60 hlasujících čtenářů a výsledky byly následující:

Ano, určitě o to stojím - 45 (75%)
Zajímavý nápad, vyzkouším - 7 (11.7%)
Nevím co to je pdf? - 4 (6.7%)
Je to nesmysl - 3 (5%)
Nevidím důvod? - 1 (1.7%)

Anketa potvrdila vedle správnosti našeho rozhodnutí o převodu některých článků do PDF dokumentů i váš zájem a čtenáři trenink.com se tak budou moci každou neděli setkávat s článkem převedeným do PDF Dokumentu.

Protože každý dvacátý hlasující nevěděl co to je PDF, tak připojujeme vysvětlení:

PDF (Portable Document File) je univerzální přenositelný formát pro publikování digitálních dokumentů. Je oblíbený právě pro různé manuály, odborné publikace a pod. Ke čtení PDF dokumentů potřebujete program Adobe Acrobat Reader, který je možné stáhnout a používat zdarma. Českou verzi si můžete stáhnout na stránkách výrobce.

{moscomment}