Seriál Reaguj a vyraž navazuje na článek, který vyšel v předcházejících měsících, a zabýval se  problematikou Rozvoje rychlostních schopností hráčů fotbalu.  Cvičení seriálu navazují na problematiku rozvoje rychlostních schopností fotbalistů a měly by být inspirací pro obměnu cvičení při rozvoji rychlosti, reakce a koordinace.
 
Cvičení je nutné zařadit na začátek hlavní části tréninku, kterému musí předcházet důkladné rozvičení.  V průběhu cvičení je třeba dbát na správný poměr intervalu zatížení a odpočinku.
 
 

Reaguj a vyraž (1.část)

Cílem cvičení je je rozvoj rychlostně-koordinačních schopností hráčů, který je spojen se schopností hráčů rychle a pohotvě reagovat na podněty. V případě tohoto cvičení na barevné mety, khráči obíhají jednu konkrétní metu, musí reagovat na pohyb soupeře.
 

Reaguj a vyraž (2.část)

Ve druhém cvičení musí hráči rychle a pohotvě reagovat na podnětyv závisloti na tom v jakém postavení se hráči nacházejí a kterou metu musí oběhnout. Proto se trasa dvojici hráčů liší.   
 

Reaguj a vyraž (3.část)

Třetí díl seriálu hráče vede hráče ke správnému rozhonutí a správné reakci na barvu obíhané mety. Hráči se při cvičení potkávají, alenejsouv přímém kontaktu.  
 

Reaguj a vyraž (4.část)

V předposlední části musí rychle a pohotvě reagovat a rozhodnout se. V případě tohoto cvičení reakcí na barevné mety a schopnost hráče reagovat na pohyb protihráče, toto cvičení je koordinačně náročnější.  
 

Reaguj a vyraž (5.část)

V rámci posledního cvičení seriálu je akcentována především koordinace, hráči se setkávají v přímých soubojích. 
 
 
Tipy na související cvičení:
 
 
TIP REDAKCE