SERIÁL  Cvičení seriálu jsou vhodná pro úvodní a průpravnou část tréninku, do cvičení je zapojeno pět až šest hráčů, kteří postupně rotují po všech pozicích v cvičení. Hráči v cvičení kombinují vedení míče, přesnou přihrávku a pohyb bez míče.
 
Načasování přihrávek a pohybu bez míče jsme se věnovali v cvičení Přihrávky trojice ve čtverci, které je určeno pro mládežnické kategorie od mladších žáků.   
 
Vedení míče při rozcvičení (1.část)
První díl seriálu je určeno pro pětici hráčů do pole, důraz je kladen dynamické a správně technicky provedené vedení a ovládání míče apřesnou přihrávku na spoluhráče.  
 
Cílem průpravného cvičení je připravit hráče na zatížení v průběhu tréninku opakováním základních herních činností jako je vedení míče a jeho přijmutí, přesné přihrávání a pohyb hráče za přihrávkou.  
 
 
Vedení míče při rozcvičení (2.část)
V cvičení se zaměřujeme na vedení míče a jeho přijmutí, přesné přihrávání a pohyb hráče za přihrávkou. Při vedení míče hráči musí dvakrát významně změnit směru běhu a po druhé změně přesně přihrát.  
 
Více jak první část je ve druhém díle kladen důraz na dynamické a správně technicky provedené vedení a ovládání míče.  
 
 
Vedení míče při rozcvičení (3.část)
V cvičení se zaměřujeme na vyvedení míče a dlouhou přihrávku na spoluhráče. Poté se hráč uvolňuje bez míče, přijímá míč a znovu ho vyvádí.
 
V cvičení klademe důraz pohb hráče bez míč po jeho odehrání a následné přijmutí míče.
 
 
 TIP REDAKCE 
Výběr místa při kombinaci (3.část)