Seriál šesti cvičení s názvem Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách v sobě kombinuje jak průpravná, tak herní cvičení. Cílem je nácvik postupného útoku, kombinace na malém prostoru a střelba zakončujícího útočníka, který je v některých cvičeních napadán obráncem.

Všechna cvičení jsou určena, po úpravě velikosti hrací plochy a velikosti branek, všem věkovým kategoriím od mladších žáků. Cvičení zařazujeme do hlavní části tréninkové jednotky, případně jako součást skupinového tréninku pro útočníky.

Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách (1.část)

První díl seriálu je především o nácviku pohybu útočícího hráče proti míči, převzetí míče po předcházející jednoduché kombinaci, navedení míče a připravení si situace na vyřešení finálního souboje jeden na jednoho (1:1) a po úspěšném zvládnutí této situace přechod do finální části zakončení - střelbě z prostoru nebo mimo prostor pokutového území.

 

Video seriál - 6 cvičení 

 

Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách (2.část)

Druhá část seriálu upravuje podobu prvního dílu, po jednoduchém naražení následuje dlouhá přihrávka na zakončujícího hráče, který si před individuálním zakončením naráží míč se spoluhráčem na boku hrací plochy.

 

Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách (3.část)

Třetí díl seriálu je zahájen dlouhou přihrávkou, jednodotekovou kombinací na malém prostoru a přenesení hry do středu hrací plochy. Zakončující hráč se v prostoru před pokutovým prostorem musí prosadit proti jednomu bránícímu hráči.


Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách (4.část)

Cílem průpravného střeleckého cvičení je vyřešení finálního souboje jeden na jednoho (1:1) v prostoru pokutového území a to buď individuální akci nebo naražením o spoluhráče a po úspěšném zvládnutí této situace přechod do finální části zakončení - střelbě z prostoru nebo mimo prostor pokutového území.

 

Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách (5.část)

Předpolsední cvičení seriálu je zaměřeno na převzetí míče zakončujícím hráčem, po předcházející jednoduché, opakované kombinaci do které jsou zapojení další dva sppoluhráči. Důraz klademe především na správné načasování přihrávek a efektivita vlastního zakončení.

 

Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách (6.část)

Cílem posledního cvičení seriálu je nácvik jednoduché kombinace na jeden dotek, pohyb zakončujícího hráče proti míči a finální naražení před individuálním zakončením. Zakončující hráč navedí míč do zakončení a připravení si situaci pro na vyřešení finálního souboje jeden na jednoho (1:1).

 

TIP REDAKCE