REDAKCE  Co kromě jarního počasí přinesl poslední březnový týden na portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Reprezentace zvládla kvalifikační utkání s fotbalovým trpaslíkem ze San Marina. Celý týden je, vedle operace Tomáše Rosického, hlavním tématem pražské derby mezi Slávii a Spartou
 
Celý týden jsme se věnovali zakončení a soubojovým situacím. V pondělí jsme se zaměřili na střelbu po postupném útoku, poté jsme se inspirovali v mládežnické akademii Arsenalu FC, ve čtvrtek bylo cvičení zaměřeno na situace 1:1 a v pátek jsme přinesli seriál trojice cvičení na střelbu.
 
Cílem cvičení je nácvik kombinace před zakončením akce. Hráči si postupnou kombinací, postupným útokem, připravuji pozici pro zakončení, která je vytvořena pro hráče vybíhajícího z rohu herního prostoru. Zakončující hráč zakončuje po dlouhém intenzivním běhu.
 
 
Intenzivní zakončení v situaci 2:1
Cílem cvičení naučit se řešit situace dva jednoho jak z pohledu dvojice útočících hráčů, tak z pozici jednoho bránícího hráče. Cvičení nabízí proměnlivé podmínky, hráči do rozehrání akce neví jestli budou v pozici bránícího nebo útočícího hráče. Po hráčích požadujeme efektivitu v zakončení.
 
Cvičení je inspirováno cvičením, které používají v mládežnické akademii londýnského Arsenalu. 
 
 
Souboj jeden na jednoho na čtyři branky
Cílem herního cvičení je naučit hráče řešit soubojové situace 1:1 jak z pohledu útočícího hráče s míčem, který ho předtím intenzivně vede, tak z pozice bránícího hráče. Útočící hráči mají výhodu, protože situaci mohou řešit variabilním způsobem. Současně jsou pod tlakem bránícího hráče. Ztráta míče v souboji obvykle vede k zakončení akce na druhé straně.    
 
Soubojové situaci předchází intenzivní běžecký jak s míčem, tak bez míče. Bránící hráč se pokouší o konstruktivní odebrání míče.
 
 
Seriál: Zakončení středem
Seriál je zaměřen na často opomíjený nácvik střelby středem po přihrávce z hloubky pole, které předchází uvolnění zakončujícího hráče na úrovni ofsajdového postavení. Všechny cvičení seriálu se vyznačují jednoduchostí organizace i provedení.