3 CVIČENÍ  +  VIDEO  Třídílný seriál s názvem Zakončení středem publikoval Jiří Formánek na stránkách určených fotbalovým trenérům www.trenink.com v minulém roce. Všechny cvičení seriálu se vyznačují jednoduchostí organizace i provedení. 
 
Seriál je zaměřen na často opomíjený nácvik střelby středem po přihrávce z hloubky pole, které předchází uvolnění zakončujícího hráče na úrovni ofsajdového postavení.
 
Cvičení je vhodné zařadit do průpravné nebo hlavní části tréninkové jednotky. Zvládnou ho hráči mladších žáků.
 
 
Cílem průpravného cvičení je naučit zakončujícího hráče přijmout přihrávku z hloubky pole, míč si narazi se záložníkem, uvolnit se náběhem na úrovni ofsajdového postavení, následně přijmout opakovaně finální přihrávku, navést si míč do zakončení a vstřelit branku.
 
Cílem průpravného cvičení je naučit zakončujícího hráče přijmout přihrávku z hloubky pole, navést míč do středu hracího pole a následně "skrytou" přihrávkou najít hráče nabíhajícího z hloubky pole. Nabíhající hráč míč přijímá a akci zakončuje vstřelením branky.
 
Cílem průpravného cvičení je naučit zakončujícího hráče přijmout přihrávku z hloubky pole, míč si narazi se záložníkem, uvolnit se náběhem na úrovni ofsajdového postavení, následně přijmout opakovaně finální přihrávku, navést si míč do zakončení a vstřelit branku. Nahrávající středový hráč musí dobře načasovat klíčovou průnikovou přihrávku
 
TIP REDAKCE