SERIÁL  V dnešním fotbale je ceněna především přímočarost o jak z pohledu individuálních výkonů, tak v případě týmového pojetí. Dva díly seriálu s názvem Jednoduše od obránce k útočníkovi popisují přímočarou kombinaci od obránců zakládající útočnou akci, přes záložníky až po zakončující hráče.
 
Kombinace probíhá ve středu hrací pole, na útočné polovině a zakončující hráč nabíhá do pokutového území. Cvičení zvládnou mladší a starší žáci.
 
Jednoduše od obránce k útočníkovi (1.část)
První část seriálu se zaměřuje na přímočarou kombinaci ve středu pole, včetně kolmé průnikové přihrávky na hrotového útočníka, který míč sklepává na zakončujícího záložníka nabíhajícího z podhrotové pozice.
 
Cílem cvičení, do kterého je zapojena trojice hráčů, je rychlý přechod do zakončení pomocí jednoduché, přízemní kombinace. Akce jde od obránce zakládajícího útok, přes záložníka až po útočníka s tím, že akci zakončuje navedením do výhodné střelecké pozice záložník.  
 
 
Jednoduše od obránce k útočníkovi (2.část)
Druhý díl seriálu navazuje na úvodní část a zaměřuje se na přímočarou kombinaci ve středu pole, přechodu k útočníkovi pomocí dlouhé přihrávky, který míč zpracuje a rozhoduje se jak akce bude ve finále zakončena.
 
Cílem cvičení, do kterého je zapojena trojice hráčů, je rychlý přechod do zakončení pomocí dlouhé přihrávky z hloubky pole na hrotového útočníka. Do akce se zapojí obránce, který  zakládá útok, záložník a hrotový útočník. Útočník se rozhoduje jakým způsobem bude zakončena.