V návaznosti na mimořádná opatření Vlády ČR, v souvislosti s epidemiologickou situací a šířením COVID-19, byla zpřesněna a zpřísněna pravidla konání fotbalových utkání a fotbalových aktivit včetně fotbalových tréninků v období od středy  14. 10. 2020 od 00:00 hodin do úterý 3. 11.2020 do 23:59 hodin.

Nabádáme všechny fotbalové trenéry a funkcionáře, aby bezezbytku respektovali tato mimořádná opatření, s ohledem na zdraví hráčů a to především ve vztahu ke sportovní činnosti, například organizaci fotbalové přípravy (individuální/skupinové) v podobě fotbalových tréninků.

 

Tipy na cvičení pro skupinový trénink:

 

V tomto období:

  • se nekonají žádná soutěžní utkání
  • je zakázáno používat:
    • vnitřní prostory venkovních sportovišť (včetně šaten, umýváren apod.),
    • vnitřní sportoviště (posilovny, haly, tělocvičny)
  • tréninky ve venkovních prostorách je možné uskutečnit v počtu nejvýše 6 osob při dodržení hygienických opatření
  • v rámci tréninků na venkovních sportovištích je možné hřiště rozdělit fyzickými překážkami s nejméně dvoumetrovými koridory na jednotlivé sektory se samostatnými vstupy
  • v každém z nich může trénovat nejvýše 6 osob s tím, že musí být zamezeno kontaktu mezi jednotlivými skupinami navzájem, a to nejen při sportování, ale i při příchodu a odchodu.

 


Zrušit nebo nezrušit fotbalové tréninky?

V nadcházejících dnech budou kluboví funkcionáři a fotbaloví trenéři čelit obtížnému rozhodnutí - přerušit nebo zrušit tréninkový proces a na jak dlouho? Nebo tréninkový proces upravit a řešit ho skupinovou nebo individuální formou? Zdraví hráčů, bez ohledu na věk, a jejich rodin je samozřejmě prioritou číslo jedna. 

Je to důležité a zodpovědné rozhodnutí. 

Pokud se rozhodnete pro individuální a skupinové tréninky, jak v kondiční, tak herní oblasti, pokusíme se vám v nadcházejících týdnech pomoci a nabídneme inspiraci. Vždy je potřeba přijmout a dbát na dodržování preventivních opatření ke snížení zdravotního rizika a zajistit bezpečnost svých hráčů, která je na prvním místě.

 

Připravujeme výběr cvičení pro varianty: 6 hráčů, 5 hráčů+1 brankář, 4 hráči+2 brankáři.

 

TIP REDAKCE