REDAKCE  Co přinesl čtenářům portál fotbalových trenérů www.trenink.com přelom měsíců února a března? Sparta prohrála v Jablonci a už se spekuluje, že dvojice Požár-Holoubek na lavičce letenských skončí. Fotbalová liga žije celý týden soubojem o první místo, které bude hostit vršovický Eden.
 
Týden jsme zahájili vesleúspěšným drilovým cvičením na přihrávky, kde se hráči postupně střídají na sedmi pozicích. Pokračovali jsme cvičením se zaměřením na přihrávky z boku, které mělo inspiraci z cvičení od Crystal Palace a týden jsme zakončili v Turecku.
 
Přihrávky na sedmi pozicích 
Cílem drilového cvičení je nácvik kombinace a přihrávek, které jsou realizovány naražením mezi dvojicí hráčů a střídáním přihrávek na krátkou a střední vzdálenost. Cvičení je zakončeno intenzivním vedením míče bez změny směru běhu. Po odehrání míče po hráčích požadujeme dynamický pohyb za míčem. 
 
 
Cirkulace míče před centrem
Cílem cvičení je nácvik přípravné kombinace před náběhem hráče ze zadní pozice do křídelního prostoru a přihrávky z rohu hrací plochy do pokutového území. Hráči, kteří se zapojili do kombinace nabíhají do pokutového prostoru a vybírají vhodný prostor pro zakončení. 
 
Cvičení je organizováno proudovou metodou, probíhá paralelně z obou stran herního prostoru a hráči současně zakončují do obou branek.
 
 
Turecká střelba po kombinaci a tandemu
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče zakončit kombinační akci s tandemovým náběhem z prostoru pokutového území. Zakončení předchází kombinace na jeden dotek a uvolnění prostoru pro finální přihrávku a pro zakončení krajního hráče, který sbíhá do středu.