"Jednou z možností jak se prosadit postupným útokem je jednoduchá kombinace středem pole s finální průnikovou přihrávkou na útočícího hráče, který se ve správný okamžik uvolňuje od bránícího hráče," říká autor seriálu cvičení, který již dříve publikoval sadu cvičení Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách.

Seriál cvičení s názvem Střelba v pětici je zaměřen na jednoduchou spolupráci hráčů z hloubky pole a útočících hráčů, s důrazem na uvolněni útočících hráčů od obránců a dobře načasovanou finální přihrávku.

Střelba v pětici (1.část)

Cílem prvního dílu je naučit útočící hráče správně načasovat náběh při finální přihrávce do prostoru pokutového území, všichni hráči kteří se zapojují do kombinace se klamavým pohybem musí uvolnit o pomyslných bránících hráčů.

 

 

Střelba v pětici (2.část)

Druhý díl je zaměřen je na jednoduchou spolupráci hráčů ze středu pole a dvojice útočících hráčů. V průběhu cvičení dáváme důraz na uvolněni útočících hráčů od obránců a dobře načasovanou finální přihrávku přicházející z hloubky pole.  

 

 

Střelba v pětici (3.část)

Cílem třetí části seriálu cvičení je naučit útočícího hráče správně načasovat náběh při finální přihrávce od druhého útočníka. Všichni hráči kteří se zapojují do kombinace se klamavým pohybem musí uvolnit o pomyslných bránících hráčů. V průběhu cvičení je klíčovou zakončující hráč, který se zapojuje do přípravné kombinace seběhnutím do hloubky pole a pak druhý útočník, který časuje finální přihrávku.

 

TIP REDAKCE