Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 
 RECENZE  Autor této recenze začínal jako fotbalový trenér mládeže v polovině devadesátých let, kdy nebylo nic neovyklého, že herní prostor pro tréninková cvičení se vyznačoval pomocí těžkých  dopravních kuželů a fotbálek se hrál na přenosné branky z lešenářských trubek.    
 
Za uplynulých dvacet let evoluce v navrhování, konstrukci, výrobě a také bezpečnosti tréninkových pomůcek se výrobci posunuli několik světelných let kupředu. Jak z tohoto pohledu uspěla přenosná fotbalová branka Kickster Elite 1,5 x 1 m, kterou měla redakce www.trenink.com několik týdnů k dispozici?
 
První dojem
 
Branka k recenzi dorazila úhledně zabalená v kartonovém obalu, v nikterak těžkém balíku, který neměl více jak 6-7kg. Po rozbalení svrchního obalu je rozložená branka srovnána v černém plastovém obalu, který se zapíná na tři suché zipy a současně je možné branku v tomto obalu/tašce nosit přes rameno, protože obal/tašce má na sobě popruh. Toto řešení se ukázalo jako praktické jak pro potřeby přenášení branky na hřiště a zpět do skladu pomůcek, při převážení automobilem na tréninkové hřiště, tak při převážení na víkend.
 
V obalu jsou rozloženy kovové profily, které tvoří podlážku branky, dvě zadní napínací pružné tyče, síť spolu s textilním břevnem a postranními tyčemi a upínacím materiálem pro upevnění sítě k dolní konstrukci a zadním napínacím tyčím.
 
 
Konstrukce branky
 
Spodní část konstrukce branky je vyrobena z kovových profilů, konkrétně se jedná o čtyři nezávislé profily. Tyto čtyři profily jsou propojeny ocelovým lankem, které je drží za všech okolností při sobě a systémem západek u dolních profilů, který zaručuje snadnou montáž a demontáž. Sada těchto profilů je nejtěžší součástí branky a současně plní i roli závaží branky a zajišťuje tak její stabilitu.
 
Při spojení dolních profilu jsou na dolní straně umístěny gumové ochrany, které umožňují branku používat i v hale nebo tělocvičně, ale primárně je tato branka určena pro použití venku. Na přírodním nebo umělém trávníků.
 
V rozích dolních profilů jsou otvory pro dvě zadní pružné napínací tyče. Zadní tyče, které jsou opět rozkládací na tři části, se vloží do otvorů v dolní konstrukci. Při prvním skládání působí velmi nepřirozeně, ale pouze do okamžiku kdy do horní části napínacích tyčí vložíte čepy umístěné v "šibenicích" sítě a oka umístěná na dolní části tyčí zaháknete o přední část dolních profilů.
 
V ten okamžik se dostaví "Wow" efekt, kdy před sebou, za několik desítek sekund od začátku skládání, máte pevnou, kompaktní a stabilní malou přenosnou branku o rozměrech jeden a půl metru na metr.  
 
Výrobce uvádí, že je možné branku složit za minutu a půl. První skládání vám pravděpodobně zabere více času, ale s přibývajícím počtem opakování se při skládání dostanete až blízko k jedné minutě. Rozložení je taky velmi snadné a pokud byste nepotřebovali jednotlivé díly rovnat do obalu, tak za 45 vteřin nemáte co dělat. 
 
Pokud byste nevěděli jak, tak součástí balení je i obrázkový návod, který sice není v češtině, ale obrázky jsou dostatečně srozumitelné a případně si pomůžete angličtinou. 
 
Přenosná fotbalová branka Kickster Elite 1,5 x 1 m
 
 
Praktické zkušenosti
 
Při používání branky, bez ohledu na věkovou kategorii, je branka stabilní. Branka nemá tendenci při vstřelené brance padat nebo se překlápět. Maximálně, pokud je zakončení velmi intenzivní, tak si branka "poposkočí", ale zůstává stát na svém místě.
 
Díky zadním napínacím tyčím dobře fungují i plastovo-textilní tyče a břevno. Pokud trefíte břevno nebo tyč, tak se míč odráží téměř jako od běžné konstrukce. Ten drobný rozdíl je plně vykompenzován bezpečností, kterou branka nabízí.
 
Při běžné hře se nám branku/síť nepodařilo prostřelit. Pokud se správně provedeno upevnění sítě k zadní části nosné konstrukce, tak míč nemá kudy projít. Navíc se pamatovalo i na efektní propnutí sítě, kdy ve středu zádních tyčí je upínací materiál a háček, který síť propne.
 
Při přenášení branky je třeba dávat pozor na to, aby nedošlo vysunutí čepů ze zadních napínacích tyčí, jinak jsme během přesouvání na žádný problém nenarazili.
 
Kickster Elite PRO 1,5 x 1 metr
 
Praktické využití 
 
Branku je možné použít v tréninkovém procesu mládeže, ale i dospělých, kde nemá problém i s větší razancí při zakončení. Nahradit může například zapichovací tyče v cvičení Jeden na jednoho s finálním převedením, které vymezují branku nebo poslouží jako standardní malá branka v cvičení Intervalová hra 2:2 s nahrávači.
 
Vedle běžného týmového tréninku je, pro svou snadnou manipulovatelnost a nízkou váhu, ideální tréninkovou pomůckou pro skupinový nebo individuální trénink.
 
Uniknout pozornosti by tato branka neměla ani rodičům dětí, kteří si chtějí jen tak zastřílet na branku nebo zahrát fotbálek tátou, obdobně tomu v případě tréninkové pomůcky Team-Mate. Branku je možné postavit prakticky kdekoliv, kde je trošku rovný trávník nebo jiný zpevněný povrch. S ohledem na bezpečnost není problém ani přítomnost malých dětí například na zahradě u domku, protože díky její konstrukci s textilním břevnem a tyčemi nehrozí u branky nebezpečí převržení.
 
Dalším možným využitím pro tyto branky jsou školy a školní družiny, které mají obvykle k dispozici prostor pro hraní, ale velmi často s pomůckami pro dospělé. Tedy velké basketbalové koše, velké branky nebo branky bez sítí. Manipulaci s brankou zvládnou pod pohledem vychovatelek z družiny i prvňáčci.    
 
Branka má jedno důležité omezení. Při jejím používání je potřeba si uvědomit, že není určena k trvalému ponechání ve venkovním prostředí, ať už z důvodu poškození konstrukce nebo případnému zcizení.
 
Závěr
 
Uspěla malá přenosná branky Kickster Elite o rozměrech 1,5 x 1 m v záplavě nových tréninkových pomůcek? Z pohledu redakce www.trenink.com ano a to bez dalších ale.
 
Od tréninkové pomůcky, která má plnit roli branky, nelze čekat nic objevného. Přesto nás tato branka překvapila, především způsobem konstrukce, využitím plastu a textilie jako břevna a tyčí, stabilitou při hře bez nutnosti branku ukotvovat k hernímu povrchu a precizností provedení.
 
Pokud k tomu připočteme možnost s brankou snadno manipulovat, skládat a rozkládat a díky zvolené konstrukci i maximální dosažitelnou bezpečnost, tak pokud v současné době řešíte výběr malých přenosných fotbalových branek, využitelných pro děti i dospělé, tak si branku Kickster Elite zařaďte na svůj seznam. Cena branky je do 2000,- Kč
 
Pak už zůstává jen otázka, zda má smysl hledat i u konkurence.
 
 
Branku Kickster Elite 1,5 x 1 m pro potřeby recenze na portál fotbalových trenérů www.trenink.com za e-shop www.fotbalove-branky.cz laskavě poskytl Radislav Mašata. Děkujeme.
 
trenink-480x300.gif